середу, 27 травня 2020 р.

Як забезпечити інформаційну безпеку та дотримання авторських прав


Актуальність

У сучасному Інтернет-світі зберігаються, поширюються, завантажуються різноманітні види інформації, і ті, які охороняються авторським правом. Взагалі проблема захисту авторських прав в інтернет-ресурсах є складною з юридичної точки зору, бо складно виявити правопорушника і притягнути його до відповідальності тому, що складно довести факт порушення авторського права. Наразі, коли ми всі працюємо в Інтернеті нам знадобляться такі знання для захисту фотографічних творів, ілюстрацій, відеофайлів, виступів, лекцій, привітань і тд.


Спосіб захисту авторського права

Згідно з ЗУ «про авторське право і суміжні права» власником веб-сайту вважається особа яка має обліковий запис, сама встановлює порядок та умови використання веб-сайту за відсутності доказів іншого, власником веб-сайту вважається реєстрант відповідного доменного імені, за яким здійснюється доступ до веб-сайту, та (або) отримувач послуг хостингу. Інформація про реєстраторів доменного імені розміщується на інформаційному ресурсі Whois. Якщо ваше авторське право порушено особою з використання мережі Інтернет ви маєте право звернутися до власника веб-сайту або веб-сторінки, на яких використана ваша інформація, із заявою про припинення порушення ваших авторських прав. Ваша заява повинна містити ваші ідентифікаційні відомості, вид авторського права, гіперпосилання на розміщену в мережі Інтернет інформацію, відомості про хостинг, який надає вам послуги. Після отримання заяви, особа, яка порушила ваші права, зобов’язана вилучити інформацію зі свого сайту. Якщо ваша вимога залишається без уваги, ви маєте право звернутися до суду.


Висновок

Сучасне законодавство України дозволяє успішно захищати свої права в суді. Тому, що виділяється три основних способи захисту авторського права :

• адміністративно-правовий
• кримінально-правовий
• цивільно-правовий

Автор повинен вибирати цивільно-правовий спосіб тому, що він може отримати виплату компенсації у зв’язку з порушенням авторських прав. Бо адміністративно-правовий спосіб тягне за собою сплату штрафу державі.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар